Ignáczy Apartman, Borpince


Ignáczy Apartman, Borpince Balatonboglár

Cím: Balatonboglár, Vasas u. 6.

Somogy megye

Térképen »

Nyitva tartás: 
Telefon: 06/85/350-502
E-mail: ignaczyne@freemail.hu

Érdeklődés, üzenet küldése »

Jellemzők:


BorkóstolásBorospince, borkóstolás

Bemutatkozás:


Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll.

Kitűnő feltételei vannak itt a könnyed, harmonikus muskotály borok és pezsgők valamint más fehérborfajták készítésének is. Elterjedtek azok a fehér szőlőfajták fajták is, amelyek alkalmasak a ma oly kedvelt gyümölcs illatú, könnyű, elegáns borok, illetve pezsgők előállítására.

A VÖRÖSBOROK esetében inkább a burgundiai típusú gyümölcsillatokat, zamatokat adó vörösborok készítésére alkalmas ez a vidék. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noire, Merlot, Cabernet Sauvignon.

A család közel 30 éve jegyezte el magát a szőlő- és borkultúrával. A néhány hektáros terület a borvidék legjobb termőhelyein található a balatonlellei Kishegyen, és Szőlőskislakon. Az Ignáczy borfilozófiában minőség áll a központban, amit sok borverseny számtalan díja is bizonyít.

Egyidejűleg 50 főt tudnak borkóstolóval fogadni, valamint négy család számára tudnak - igényes körülmények között - szállást biztosítani az év egészében.

Képek:


Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár
Ignáczy Apartman, Borpince - Balatonboglár

Érdeklődés, üzenet a szállásnak:


Az Ön neve: *
E-mail cím: *
Telefonszám:
Üzenet, kérdés: *
Ellenőrző kód megadása: *
Kérjük másolja be a képen látható számsort a mellette lévő mezőbe!
Security Code
Balaton-Szállás
Balatoni nyaralás, üdülés. Szálláhelyek a Balatonnál. Pihenjen Ön is balatoni vendégházakban, apartmanokban, panziókban és hotelekben!

© 2005-2022 - www.balaton-szallas.hu